اخبار فارسی

اخبار روز ایران و دنیا در اینجا

اخبار فارسی

اخبار روز ایران و دنیا در اینجا

حکم شرعی مثله کردن

حکم شرعی مثله کردن

به گزارش صدآنلاین،  این عمل به معنای بریدن اعضای بدن مانند گوش، بینی یا سایر اندام‌ها برای عبرت‌آموزی یا انتقام‌جویی است. امروزه نیز این واژه به قطعه‌قطعه کردن بدن یک فرد به شکلی وحشیانه اطلاق می‌شود.
دیدگاه ادیان و قوانین درباره مُثله کردن در دین اسلام، حتی مثله کردن حیوانات نیز به شدت نهی شده است. قوانین ایران که بر اساس احکام اسلامی تنظیم شده، این عمل را جرم دانسته و برای آن دیه (خونبها) در نظر گرفته است. همچنین در اعلامیه اسلامی حقوق بشر، مثله کردن کشته‌شدگان ممنوع اعلام شده است.

مثله کردن در عصر حاضر

در سال‌های اخیر، اخباری از موارد مثله کردن انسان‌ها منتشر شده که یکی از مشهورترین آنها، قتل بابک خرمدین توسط والدینش بود. این واقعه نه‌تنها جامعه ایران، بلکه وجدان بشریت را به درد آورد.

در گذشته، مثله کردن معمولاً برای مجازات کسانی انجام می‌شد که مورد خشم حاکمان یا مردم قرار می‌گرفتند. نمونه تاریخی آن، اعدام دامیان به دستور ناصرالدین‌شاه بود. اما امروزه نیز برخی گروه‌های شرطبندی فوتبال و حکومت‌های سرکوبگر، از این روش برای ارعاب مخالفان استفاده می‌کنند.

انگیزه‌های مثله کردن

از نظر روانشناختی، این عمل می‌تواند ریشه در خشم شدید، تمایلات سادیستی یا میل به قدرت و انتقام داشته باشد. برخی گروه‌های تروریستی با مثله کردن قربانیان، در پی نمایش خشونت و ایجاد رعب در جامعه هستند.

جمع‌بندی

مثله کردن، فارغ از هر توجیهی، عملی غیرانسانی و وحشیانه است که در هیچ شرایطی قابل قبول نیست. قوانین بین‌المللی و ادیان الهی نیز به صراحت آن را محکوم کرده‌اند. با این حال، متأسفانه هنوز شاهد وقوع چنین جنایت‌هایی در گوشه‌وکنار جهان هستیم


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد