به گزارش اطلاعات آنلاین به نقل از ایستادی فایند، میخواهید فشار خونتان را پایین بیاورید؟ نمکدان را کنار بگذارید و به جای آن یک موز بخورید. یک مطالعه جدید نشان میدهد که افزایش مصرف پتاسیم که میوه موز سرشار از آن است، میتواند راهی قدرتمند برای مقابله با فشار خون بالا باشد.
دانشمندان دانشگاه واترلو در کانادا دریافتند که رژیمهای غذایی سرشار از پتاسیم میتوانند فشار خون را بهطور قابل توجهی کاهش دهند حتی زمانی که فرد هنوز مقدار زیادی نمک مصرف میکند. این مطالعه که در نشریه American Journal of Physiology-Renal Physiology منتشر شده، چالشهایی را در برابر باورهای سنتی درباره مدیریت پرفشاری خون مطرح میکند و نشان میدهد که پتاسیم باید جایگاه مهمتری در انتخابهای غذایی ما داشته باشد.
فشار خون بالا میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده و همچنان عامل اصلی بیماریهای قلبی و مرگ زودرس است. شیوع این مشکل در سالهای اخیر به دلایلی از جمله پیر شدن جمعیت و تغییر سبک زندگی، بهویژه تمایل به غذاهای فرآوریشده که معمولاً سرشار از نمک و فاقد پتاسیم هستند، افزایش یافته است.
پتاسیم چگونه با هات بت بخت بالا مقابله میکند
با استفاده از شبیهسازیهای کامپیوتری که سناریوهای پرفشاری خون را نشان میدادند، پژوهشگران دریافتند که دو برابر کردن مصرف پتاسیم میتواند فشار خون را تا ۱۴ میلیمتر جیوه در مردان و ۱۰ میلیمتر جیوه در زنان کاهش دهد. برای درک بهتر این موضوع، باید گفت بسیاری از داروهای ضد فشار خون نیز همین مقدار کاهش را هدف قرار میدهند.
غذاهای شور در رژیمهای غذایی مدرن بسیار محبوب هستند. با این حال، اثرات مفید پتاسیم حتی در صورت ادامه مصرف نمک بالا نیز ادامه دارد. این یافتهها نشان میدهند که شاید بتوان اثرات مضر پیتزا یا چیپس شور را تا حدی با مصرف کافی غذاهای غنی از پتاسیم جبران کرد.
به جای آزمایش این فرضیهها بر روی انسانها، پژوهشگران مدلهای ریاضی پیچیدهای ساختند که نشان میداد بدن چگونه به مصرف مقادیر مختلف مواد معدنی واکنش نشان میدهد. این مدلها تعامل پیچیده کلیهها، قلب، سیستم عصبی و هورمونهای موثر بر تنظیم فشار خون را شبیهسازی کردند.
در کوتاهمدت، وقتی غذاهای سرشار از پتاسیم میخورید، دستگاه گوارش بلافاصله پیش از آنکه سطح پتاسیم خون تغییر کند، سیگنالهایی به کلیهها میفرستد که باعث افزایش دفع پتاسیم از طریق ادرار میشود و از افزایش خطرناک پتاسیم در خون جلوگیری میکند.
در بلندمدت، مصرف زیاد پتاسیم باعث کاهش بازجذب سدیم توسط کلیهها در بخشهای مختلف از واحدهای تصفیه آنها میشود. این فرایند منجر به دفع بیشتر سدیم از طریق ادرار، کاهش حجم مایع در رگهای خونی، و در نهایت کاهش فشار خون میشود. به همین دلیل پتاسیم میتواند اثرات رژیمهای پرنمک را خنثی کند؛ زیرا به بدن کمک میکند سدیم بیشتری دفع کند.